• Home
  • Inzamelpunt voor Textiel, Kleding en oud papier

Inzamelpunt voor Textiel, Kleding en oud papier

Glas, papier en textiel

Glas, papier en textiel worden gerecycled. Glas kunt u kwijt in speciale glascontainers. Papier wordt in verschillende plekken zoals bij ons in de winkel ingezameld. Ook kunt u het brengen naar een van de andere inzamelpunten. Textiel wordt ook door de gemeente elk jaar huis aan huis ingezameld en kunt u brengen naar verschillende inzamelpunten.

Glas
Lege flessen en ander huishoudglas zijn goed te gebruiken als grondstof voor nieuwe flessen. Voor een goede verwerking van het glas moet wit en gekleurd glas in de daarvoor bestemde glascontainers worden gedaan. De glascontainers staan in de buurt van winkelcentra en bij het Kringloopbedrijf. Haal plastic en metalen doppen van het glas en spoel het glas schoon, voordat u het in de glascontainer gooit.

Glas dat niet in de glascontainer past (bijvoorbeeld vensterglas, isolatieglas, draadglas, spiegelglas, grote flessen en glazen potten) kunt u tegen contante betaling kwijt bij het afvalbrengstation van de gemeente. Ook kunt u het naar het Kringloopbedrijf in Leidschendam brengen (met uitzondering van draadglas, spiegelglas en autoruiten). Het glas moet wel schoon zijn.

Papier
Verschillende scholen, verenigingen en instellingen uit Ommen zamelen oud papier in. Op verschillende momenten kunt u het oud papier aanbieden. Maar het is ook mogelijk om uw oud papier aan te bieden bij diverse scholen, buurthuizen en (wijk)verenigingen.

U kunt het papier op de inzameldag voor 08.00 uur plaatsen op de locatie waar u normaal gesproken uw container aan de weg aanbiedt. De inzameling van oud papier en karton in de gemeente Leidschendam betreft alleen het oud papier en karton dat vrijkomt bij huishoudens. Bedrijfspapier/karton wordt niet meegenomen. Bij ons staat er ook een papierbak.

Textiel
Textiel zoals kleding, doeken, schoenen, lappen, dekens en lompen kunt u kwijt in de inzamelbakken in de gemeente. Ook vindt er vijfmaal per jaar een huis aan huis inzamelactie plaats voor een goed doel. U kunt uw textiel, zoals beddengoed, kleding, kleden en schoenen ook inleveren bij het Kringloopbedrijf.

Laat een reactie achter