• Home
  • Bedrijfsinformatie

Bedrijfsinformatie

 Onze historie

In het jaar 2014 opende Kringloopwinkel de Schatkamer de deuren van een bescheiden kringloopwinkel gevestigd in Wassenaar. Wij zijn inmiddels verhuist naar de Veursestraatweg 280b Leidschendam-Voorburg vanwege ruimtegebrek. Het doel van de “de Schatkamer“ is een beter millieu door het scheiden en hergebruik van diverse spullen. En daarbij gaat een percentage van alle opbrengsten naar een goed doel in Leidschendan-Voorburg, zowel hebben wij ook plaats voor vrijwillegers werk en/of herintreders.

Onze winkel

De kringloopwinkel van “Zuid Holland” kunt u vinden aan de Damlaan 66 in Leidschendam-Voorburg. Het “tweedehands domein” bestaat uit zo’n 600 vierkante meters. De winkel is ingedeeld in verschillende goederen hoeken en is steeds bezig met efficiëntie en overzichtelijkheid. De goederen die in de winkel verkocht worden zijn merendeel aangeboden door particulieren, instellingen en bedrijven. Ook hebben wij nieuwe goederen die wij opgekocht hebben en u aan kunnen bieden tegen mooie prijzen. Door de vele inbreng van goederen kan de Schatkamer het zich permitteren de prijzen uiterst laag te houden. Wij durven gerust te zeggen dat we de goedkoopste van de provincie zijn.

Onze goederen

Bij de afdeling inbreng kan men de goederen inleveren mits deze in verkoopbare staat zijn. Bij huiswaar wordt er doorgaans gecontroleerd op schoonheid en de staat van de producten, want ook de schatkamer heeft te maken met stort en ophaalkosten van grof vuil. Voor de goederen die niet gebracht kunnen worden, is het mogelijk een afspraak te maken zodat het bij de klant opgehaald wordt. Ook voor het ontruimen van een woning bv na overlijden kan er een beroep gedaan worden op “de Schatkamer”. In overleg is er veel mogelijk en kunt u erop rekenen dat er ten alle tijden met respect voor elkaar en andermans spullen wordt omgegaan. Onze bus en/of vrachtwagen rijd dagelijks door heel Zuid Holland om overtollige goederen te halen en in de winkel gekochte goederen aan huis te bezorgen.

Banner_Ophaaldienst_Kringloop bedrijfsinformatie Bedrijfsinformatie Banner Ophaaldienst Kringloop

Vrijwilligers altijd welkom !

Kringloopwinkel “de Schatkamer” werkt voornamelijk met vrijwilligers. Er zijn een paar handjes vrijwilligers aan de Schatkamer verbonden. Vrijwilligers die via integratietrajecten, uit eigen beweging of via derden bij de stichting betrokken raken. Tevens is er een samenwerkingsverband met diversen scholen in de regio en biedt de bedrijf stageplaatsen aan.

Goede doel

Elk mens is uniek en ieder mens heeft wensen. Wensen kunnen groot zijn, zo groot dat we er soms alleen van kunnen dromen. Er zijn ook wensen die wel tot werkelijkheid kunnen komen maar die even wat extra hulp of steuntje in de rug nodig hebben. Het afgelopen jaar hebben we enkele “goede doelen” projecten kunnen sponsoren. Ook voor het komende jaar willen we weer mensen blij maken. Mocht u een aanvraag willen doen dan kunt u deze met motivatie schriftelijk indienen bij onze winkel.

Wecycle

Veel elektrische apparaten en spaarlampen worden niet gerecycled, maar verdwijnen in de afvalbak. Hierdoor gaan veel waardevolle grondstoffen verloren, die kunnen worden gebruikt in nieuwe producten. Daarnaast komen bij verwijdering via de afvalbak schadelijke stoffen in het milieu terecht. Wecycle zamelt via speciale inzamelacties en campagnes elektrische apparaten en spaarlampen in. Wecycle bundelt hiervoor de krachten met scholen, verenigingen, gemeenten, detaillisten en consumenten, zodat iedereen zich ervan bewust wordt dat recyclen een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Goed voor het milieu, goed voor de toekomst van iedereen.

Milieu

Termen als duurzaamheid en hergebruik passen helemaal bij de kringloopwinkel de Schatkamer. Per jaar wordt ruim 150 miljoen kilo aan goederen ingezameld door de kringloopbranche. Een groot deel van de spullen en materialen krijgt een nieuwe bestemming in plaats van eindigen op de afvalberg. Daarom ontvangt de kringloop graag jouw oude kleding, meubels en huisraad. Dit houdt de afvalberg kleiner en geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om aan de slag te gaan. Benieuwd naar ons kringloopbedrijf? We zien je graag terug in onze showroom in Voorburg-Leidschendam.

Vragen of opmerkingen ?

Vul onderstaand formulier in aub:

Fields marked with an * are required

Laat een reactie achter